EFOP-3.4.4-16-2017-00024
4 Campus Program - A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen

FONTOS MÓDOSÍTÁSOK AZ ISKOLAI FORDULÓVAL KAPCSOLATOSAN

2020. március 16-tól tantermen kívüli digitális oktatás lép életbe Magyarország iskoláiban, így a Varázstorony Vetélkedő iskolai fordulóját sem tudjuk az eredetileg tervezett papíralapú dolgozatírás formájában lebonyolítani. Annak érdekében azonban, hogy a versenyzők eddigi munkája ne vesszen kárba:

az iskolai fordulót a megváltozott körülmények között is megrendezzük AZ EREDETILEG TERVEZETT IDŐPONTBAN, online formában!

Kérjük az Olvasót, hogy amennyiben teheti, értesítse erről az érintett versenyzőket!

Tudnivalók a módosított iskolai fordulóról:

  1. Az iskolai forduló időpontja: 2020. március 18. (szerda). A versenyzők a jelen felületen, a fenti menüben a Feladatok címre kattintva találják meg a megoldandó tesztlapot Iskolai forduló címszó alatt. A feladatok március 18-án, 00 óra 00 perc és 23 óra 59 perc között lesznek láthatóak. Ebben az időtartamban kell a feladatokat megoldani és beküldeni. Az iskolai fordulón csak azok a versenyzők vehetnek részt, akik az online fordulókra már regisztráltak!
  2. A vetélkedő szervező bizottsága március 20-án ül össze, és az iskolai forduló, valamint az online feladatok pontszámai alapján kiválasztja azt a 40 tanulót, akiket meghívunk az országos döntőre. A bejutó tanulók nevét március 23-án kiküldjük a kapcsolattartó tanároknak, illetve az egyéni versenyzőknek.

Az országos döntővel kapcsolatban várható fontosabb módosítások (a döntő közeledtével a döntőbe jutott tanulók tanárainak és egyéni versenyzőknek ennél részletesebb információs levelet is kiküldünk):

  1. A vetélkedőt döntőjét változatlanul 2019. április 24-én, pénteken tervezzük megtartani.
  2. Amennyiben az iskolalátogatási korlátozások még ebben az időpontban is érvényben lesznek, a döntőt is online formában rendezzük meg. A döntősöknek küldött információs levelünk tartalmazni fogja a döntő pontos kezdési idejét. Az döntő feladatai kizárólag a megadott órában lesznek elérhetőek és megoldhatóak.
  3. A döntőbe jutott versenyzőktől továbbra is kérjük egy-egy 50 x 70 cm méretű tabló elkészítését (témakör: Mars, a vörös bolygó), mely egyben a tanuló benevezési tárgya lesz, s az arra kapott pontszám a döntőben szerzett többi pontszámához hozzáadódik. Az elkészített tablót – tetszés szerint – fénykép vagy videó formájában kérjük a pontozóbizottságnak bemutatni. A videót arra az esetre javasoljuk, ha a tabló fényeffektusokat, hanghatásokat vagy mozgó elemeket tartalmazna. A képek és videók pontos feltöltési módjáról későbbi információs levelünkben adunk tájékoztatást.
  4. Az online döntőt követően a nyertesek értékes ajándékokban részesülnek. Ezek többsége várhatóan emailen elküldhető és online beváltható vásárlási utalvány lesz különböző távcső-, könyv-, taneszköz-, és játékbolt kínálatából.
  5. A nyertesek számára névre szóló okleveleket állítunk ki, melyeket pdf formátumban tölthetnek majd le honlapunkról.