• Hétfő: ZÁRVA
  • Kedd: ZÁRVA
  • Szerda: ZÁRVA
  • Csütörtök: ZÁRVA
  • Péntek: ZÁRVA
  • Szombat: ZÁRVA
  • Vasárnap: ZÁRVA
Varázstorony
Programok
Belépőjegyek
Aktualitások

Aktualitások

Tudomány a fényben - Fény a tudományban


2015 májusában az EKF Gyakorlóiskola 24 természettudományban tehetséges és/vagy hátrányos helyzetű diákja a Nemzeti Tehetség Program NTP-MTI-14-0078 nyertes pályázatának eredményeként „Tudomány a fényben - Fény a tudományban” címmel 1 hetes 30 órás tanórán kívüli témanapokon vehettek részt. A programban részvevő diákok az általános iskola 7. osztályától a középiskola 10. osztályáig valamennyi korosztályból képviseltették magukat.


Az első három napot a parádi ÖKO-táborban töltötték, ahol megismerkedtek a megújuló energiaforrások hasznosságával, alkalmazásuk lehetőségeivel, előnyeivel, a csillagos égbolt csodáival. Terepi méréseket és megfigyeléseket végeztek a Fény Nemzetközi évéhez kapcsolódóan.


A negyedik nap rendezvényeinek az EKF Varázstornya adott otthont. Planetáriumi előadás, Napóra készítés, csillagászati múzeum megtekintés és egy Fény csodáit felvonultató interaktív, tevékenykedtető előadás volt a program.


Az ötödik nap helyszíne a Gyakorló Gimnázium Dr Vida József Természettudományos Laboratóriuma. A négy nap alatt egységes csapattá kovácsolódott diákok nagy élvezettel és kíváncsisággal végeztek a fénnyel kapcsolatos tanulói kísérleteket.


Az öt napos program alatt a diákok mélyebb betekintést szereztek a természettudományok szépségeibe a vizuális prezentációs technika alkalmazási területeibe és a tanulói kísérletezések és mérések örömeibe.


Képgaléria
Eszterházy Károly
Egyetem "A" ép.
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Nyitvatartás alatt (9:30-15:00):
36 520 400/2279
30 / 221 - 9376
Csoport regisztráció: IDE KATTINTVA!
Térkép